Meld je nu aan voor het laatste nieuws!

The Troupe

De cast en de crew van Het Oog van Leonardo zijn bekend. Grote verrassing is Linda van Hoeckel, een jonge, veelbelovende zangeres. Linda van Hoeckel studeerde Muziektheater bij Codarts in Rotterdam en werd vorig jaar door Egon ontdekt als veelzijdig zangeres met een bijzondere podiumpresentatie, die hij heel graag in The Troupe een kans wil geven.

Linda van Hoeckel

Overige leden van The Troupe zijn: Mark Omvlee (zang); Henk Zwart (zang); Noortje Braat (zang, viool); Michiel van Dijk (saxofoons en klarinetten); Freek Kroon (drums, zang); en Milan Kracht (gitaar).

Het libretto van de voorstelling bestaat uit liedteksten en recitatieven geschreven door Martijn van Calmthout (wetenschapsjournalist), Hetty Kleinloog (scenarioschrijfster), Noortje Braat (muziek- en theatermaker) en Michiel Westbeek (beeldend kunstenaar). Met Van Calmthout en Westbeek werkte Egon Kracht niet eerder samen, zij staan garant voor de wetenschappelijke en cultuurfilosofische inzichten in Leonardo da Vinci. Samen met regisseur Eva Bauknecht zit Egon midden in het proces om de teksten aaneen te smeden tot een wervelend muzikaal en theatraal geheel.

Peter Zegveld ontwerpt het decorbeeld; Maarten Verheggen en Edwin Smets zijn verantwoordelijk voor geluid en licht. Webdesign is van Milan Kracht en ontwerp logo en drukwerk wordt uitgevoerd door Edd Simons. De productie is in handen van Prompt i.s.m. Christie de Wit van KADIJK cultuur.

Rond de voorstelling is een Comité van Aanbeveling geformeerd met mensen die de voorstelling ondersteunen. Het Comité bestaat uit: Hans Onno van den Berg (vm voorzitter VSCD); Garrelt Verhoeven (hoofdconservator Bijzondere Collecties UvA); Michael Kwakkelstein (Leonardo-expert); Dave Blank (directeur Instituut voor Nanotechnologie); Thekla Reuten (actrice) en Peter Blok (acteur).