Meld je nu aan voor het laatste nieuws!

The Troupe

Na een korte pauze vervolgen Noortje Braat & Egon Kracht deze maand hun tournee met de muziektheatrale voorstelling Het zal eens TIJD worden! Te zien in theaters, in huiskamers en andere ongebruikelijke podia.

Het zal eens TIJD worden! is muziektheater over nu, en over de toekomst. Over hoe we teren op de aarde. Over hoe we vastzitten in allerlei gewoonten. Over een wereld waarin oude systemen niet meer werken. En hoe we ons daar steeds bewuster van worden. Noortje Braat & Egon Kracht bouwen een zelfvoorzienend huis van restmaterialen en laten zien dat het anders kan. Iedereen kan een verschil maken. We zijn machtig en rijk, niet nietig en klein. We zijn in transitie. Maar hoe gemakkelijk is dat eigenlijk, zo'n transitie? En wat als de een verder wil gaan dan de ander? Waar ligt de nieuwe grens?

Noortje Braat & Egon Kracht bezingen, bespreken en bespelen hun nieuwe weg met contrabas, viool en piano. Egon kent u als muzikaal partner van Maarten van Roozendaal, of van zijn eigen ensemble The Troupe waarmee hij muziekvoorstellingen naar de theaters brengt. Noortje heeft haar sporen als zangeres, violiste, componiste en librettiste verdiend in de Nederlandse muziektheaterwereld. Samen vormen Noortje en Egon op het podium een duo sinds 2013. Eerder speelden zij het muziekprogramma De stille Kracht.

Het zal eens TIJD worden! speelde inmiddels op vele podia en ging officieel in première op 24 januari 2016. Een greep uit de recensies:

“Dit is muziek, en iets wat ik nog nooit gehoord heb.”

“Vakkundig, intiem en treffend bouwen Noortje en Egon tijdens de voorstelling hun muzikale huis en laten de luisteraars er anderhalf uur vrij in rondneuzen.”

“Soms is het ingetogen en confronterend, soms swingt het de pan uit.”

“Knappe teksten en aansprekende muziek raken hoofd en hart. Theater dat inspireert om zelfbewuster te gaan leven.”

“We beleven hier een sprankelende show vanuit een voor ons allen zinvolle visie. Een voorstelling over de kwetsbaarheid van de wereld, maar ook over de kwetsbaarheid van mensen die haar willen veranderen. Een regendans? Ja, hoewel niet tegen een onbereikbaar uitspansel, maar voor het aanmoedigen van echte, bereikbare mensen.”

Speeldata april 2016:
za. 9 april Aardehuizen Olst, 15.00 uur, inclusief rondleiding
zo. 10 april Bilthoven (besloten huiskamervoorstelling)
za. 16 april Vrijplaats Leiden, 21.00 uur
zo. 17 april Roode Bioscoop, Amsterdam, 16.00 uur
do. 21 april Parktheater, Alphen a/d Rijn, 20.30 uur
za. 23 april Het Perron, Amsterdam, 21.00 uur