Meld je nu aan voor het laatste nieuws!

The Troupe

Speciaal voor koorzangers organiseert Egon Kracht voorafgaand aan drie van de vijf voorstellingen van ComPassion een workshop Koraalzingen. In de workshop studeren zangers met enige koorervaring een bestaand en een nieuw koraal in, die ze tijdens de voorstelling kunnen meezingen.

15 maart 19.00 uur Vondelkerk Amsterdam
22 maart 19.00 uur Amstelkerk, Amsterdam
23 maart 19.00 uur Ruïnekerk Bergen NH

Aansluitend concert ComPassion door Egon Kracht & The Troupe om 20.15 uur

Het koraal neemt een belangrijke plaats in binnen de passiemuziek. In de Mattheus Passion van J.S. Bach zitten alleen al dertien koralen verdeeld over de gehele compositie. Een koraal is vaak een afronding van een deel van de vertelling. In een koraal reageert het volk instemmend op wat er zojuist is gezegd.

De concertserie ComPassion bestaat uit vijf concerten. Drie van deze concerten worden vooraf gegaan door een workshop koraalzingen. In het tijdsbestek van een uur zal Egon Kracht twee koralen behandelen, instuderen en zingen met een groep koorzangers. Het eerste koraal is er een uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Het tweede koraal is een nieuwe compositie van Egon Kracht en is het slotkoraal van het concert. Deelnemers aan de workshop mogen de koralen tijdens het concert meezingen.

Deelname aan de workshop bedraagt €2,50. Een combinatiekaart voor workshop en concert bedraagt €17,50. Voorverkoop via Ticketscript. Klik hier voor kaarten.