Meld je nu aan voor het laatste nieuws!

The Troupe

Zondag 27 maart om 16.00 uur spelen Egon Kracht & the Troupe ComPassion in de Zuiderkerk te Amsterdam (Zuiderkerkkhof 72, nabij Waterlooplein).

Voorverkoop via Ticketscript. Klik HIER voor kaarten. Toegangsprijs in de voorverkoop: € 15,- (€ 11,- met korting). Prijzen exclusief servicekosten. Aan de zaal zijn de toegangskaarten € 2,50 duurder.

Een andere kijk op het lijdensverhaal in een synthese van oude en nieuwe muziek. Egon Kracht brengt met ComPassion een nieuwe passie. De passie is niet meer weg te denken uit ons culturele landschap. Dat is opmerkelijk in onze ontkerkelijkte maatschappij. We lijden elk jaar mee met Jezus' dierbaren en met Jezus zelf, met name via Mattheus en Johannes. Of we leven mee met het verdriet van een moeder om haar stervende zoon in het Stabat Mater. Maar dat Jezus stierf voor onze zonden, is iets waar je bij veel mensen niet meer mee aan moet komen. Dus wat betekent deze traditie nou nog écht? Hoe levend is de inhoud in onze huidige tijd?

In ComPassion gaan Mattheus, Johannes, Judas, Maria Magdalena, Jozef en Maria in gesprek met elkaar. Daartoe brengt Egon Kracht oude en nieuwe passiemuziek bij elkaar. De basis wordt gevormd door fragmenten uit de Mattheus Passion van J.S. Bach. Die worden afgewisseld met delen uit de Judas Passion en het Stabat Mater Stabat Pater van Egon Kracht. Aan deze vermenging oegt Kracht nieuwe muziek toe waaronder een spectaculaire vierstemmige bewerking van Erbarme dich.

ComPassion wordt uitgevoerd door Egon Kracht & the Troupe: Elisa Roep, Antje Lohse en Arnout Lems (zang); Noortje Braat (viool /zang); Diederik van Dijk (cello), Angelo Verploegen (bugel), Michiel van Dijk (rieten), Milan Kracht (gitaar), Niels Verbeek (percussie) en Egon Kracht (contrabas).