Meld je nu aan voor het laatste nieuws!

The Troupe

Een andere kijk op het lijdensverhaal met oude en nieuwe muziek.
Vijf concerten tussen 13 en 27 maart 2016 in Amsterdam, Haarlem en Bergen

Egon Kracht brengt met ComPassion een nieuwe passie, waarin de belangrijkste personen rond de figuur van Jezus Christus verhalen uitwisselen. De passie is niet meer weg te denken uit ons culturele landschap. Dat is opmerkelijk in onze ontkerkelijkte maatschappij. We lijden elk jaar mee met Jezus' dierbaren en met Jezus zelf, met name via Mattheus en Johannes. Of we leven mee met het verdriet van een moeder om haar stervende zoon in het Stabat Mater. Maar dat Jezus stierf voor onze zonden, is iets waar je bij veel mensen niet meer mee aan moet komen. Dus wat betekent deze traditie nou nog écht? Hoe levend is de inhoud in onze huidige tijd?

In ComPassion gaan Mattheus, Johannes, Judas, Maria Magdalena, Jozef en Maria in gesprek met elkaar. Daartoe brengt Egon Kracht oude en nieuwe passiemuziek bij elkaar. De basis wordt gevormd door fragmenten uit de Mattheus en de Johannes Passion van J.S. Bach. Die worden afgewisseld met delen uit de Judas Passion en het Stabat Mater Stabat Pater van Egon Kracht, en de Maria Magdalena Passie van Noortje Braat en Hetty Kleinloog. Aan deze vermenging van stijlen voegt Kracht nieuwe muziek toe waaronder een spectaculaire vierstemmige bewerking van Erbarme dich.

Speciaal voor koorzangers geeft Egon Kracht op 15, 22 en 23 maart voorafgaand aan de concerten een workshop Koraalzingen. In de workshop worden een bestaand en een nieuw koraal behandeld en ingestudeerd, die vervolgens tijdens het concert kunnen worden meegezongen. Aanvangstijd van de workshops is steeds 19.00 uur.

Speeldata ComPassion

Zondag 13 maart, 11.30 uur, Rosenstock-Huessy Huis, Haarlem
Dinsdag 15 maart, 20.15 uur, Vondelkerk, Amsterdam (+ workshop om 19.00 uur)
Dinsdag 22 maart, 20.15 uur, Amstelkerk, Amsterdam (+ workshop om 19.00 uur)
Woensdag 23 maart, 20.15 uur, Ruïnekerk, Bergen (+ workshop om 19.00 uur)
Zondag 27 maart, 16.00 uur, Zuiderkerk, Amsterdam

Voorverkoop via Ticketscript. Klik hier voor kaarten. Toegangsprijs in de voorverkoop: € 15,- (€ 11,- met korting). Concert plus deelname aan de Workshop Koraalzingen: € 17,50 (€ 13,50 met korting). Prijzen exclusief servicekosten. Aan de zaal is de toegangsprijs € 2,50 hoger; kies voor de voorverkoop!

ComPassion wordt uitgevoerd door Egon Kracht & the Troupe: Elisa Roep, Antje Lohse en Arnout Lems (zang); Noortje Braat (viool /zang); Diederik van Dijk (cello), Angelo Verploegen (bugel), Michiel van Dijk (rieten), Milan Kracht (gitaar), Niels Verbeek (percussie) en Egon Kracht (contrabas).